Right menu


jedlo

William Davis: Úplné zdravie bez pšenice

Vo voľnom pokračovaní svetového bestselleru Život bez pšenice autor čitateľom pomáha s novým životným štýlom potom, ako sa vzdali pšenice. Od vydania prvej knihy, ktorá zmenila celé odvetvie, sa nazbieralo množstvo ďalších informácií o živote bez obilnín. (vyšlo 25. augusta)

Anya von Bremzen: Umenie sovietskej kuchyne

Umenie varenia a prežitia v nedostatku vyrozprávané na pozadí dejín Sovietskeho zväzu, od boľševickej revolúcie cez medzivojnové hladomory, vojnu až po sovietsku spoločnosť za Chruščova a Brežneva a ruskú za Putina. (vychádza 3. decembra)

Život bez pšenice - recepty do 30 minút

200 rýchlych a jednoduchých receptov, ako sa zbaviť pšenice, zhodiť kilá a nájsť cestu k zdraviu. Kniha v úvode radí, ako si nanovo vybaviť svoju kuchyňu a ponúka dve stovky receptov vhodných na všetky príležitosti, od raňajok či hlavných jedál až po dezerty a jedlá na zvláštne príležitosti. (vychádza 16. októbra)

William Davis: Život bez pšenice

Je možné, aby nevinne pôsobiaca obilnina stála za väčšinou bežných zdravotných problémov? Ľahšie tomu uveríte po zistení, že zjedenie dvoch krajcov celozrnného chleba zvýši hladinu cukru v krvi viac, než keby ste zjedli dve polievkové lyžice cukru.

Robb Wolf: Paleo diéta

V súčasnosti najvyhľadávanejšia a najdiskutovanejšia diéta, aj keď ide skôr o životný štýl, vychádza zo stravovania a iných životných návykov človeka v období paleolitu. Toto najdlhšie obdobie v ľudských dejinách trvalo takmer 3 milióny rokov a skončilo len nedávno.